top of page
  • Writer's picturepromocija

5 istina I zabluda o vježbanju


U ovo doba godine većina ljudi kreće u borbu protiv masnih naslaga koje su skupljali tijekom cijele zime.

Međutim, puno njih nakon kratkog vremena odustane jer ne primjećuju nikakve rezultate.

Doduše, u većini slučajeva riječ je osobama koje se nisu prvotno informirale koja vrsta fizičke aktivnosti bi im najbolje odgovarala. Upravo zbog toga donosimo nekoliko istina o tjelovježbi koje jednostavno morate znati! Za početak, upzoravamo vas da odaberete teretanu koja se čisti ekološkim sredstvima kako, tijekom treninga, ne biste udisali štetne kemikalije.

"Trčanje nije najbolji način za skidanje masnih naslaga" Ova vrsta fizičke aktivnosti je odlična za učvršćivanje mišića nogu i stražnjice, međutim ukoliko vam je jedan od najvažnijih ciljeva topljenje masnih naslaga, izbjegavajte ovu vrstu tjelovježbe.

"Disanje na nos tijekom vježbanja pomaže u sagorijevanju kalorija" Ovakav način disanja pomaže u stabiliziranju otkucaja srca, povećava se izdržljivost i automatski se izgaraju velike količine kalorija. U početku je teško izvedivo, ali nakon nekoliko treninga disanje na nos postaje lakše.

"Sauna ne topi masne naslage" Znojenje u sauni nema baš prevelike veze s mršavljenjem jer se zanemarivi pad kilaže vrlo brzo vrati nepravilnom konzumacijom hrane.

"Masti se ne smiju u potpunosti izbaciti iz prehrane" Iako mnogi tvrde suprotno, masti se nikako ne smiju u potpunosti izbaciti iz prehrane jer su potrebne za zdravlje organizma, naročito takozvane dobre (esencijalne) masti kojih najviše ima u ribljem ulju i orašastim proizvodima.

"Tjelovježba se preporuča i trudnicama" Vježbanje u trudnoći je itekako poželjno jer smanjuje bolove, a istovremeno učvršćuje mišiće i poboljšava cirkulaciju. Naravno, ne valja pretjerivati.

Recent Posts

See All
bottom of page