top of page

PRAVILA PRIVATNOSTI I ZAŠTITA PODATAKA

Zahvaljujemo se na Vašem interesu za naš portal na www.biocleaned.eu kao i za našu tvrtku. Zaštitu vaših osobnih podataka koji su prilikom posjeta našem portalu prikupljeni, obrađeni i korišteni shvaćamo vrlo ozbiljno. Usvojili smo tehničke i organizacijske korake bismo osigurali da naša tvrtka kao i naši vanjski pružatelji usluga poštuju odredbe Zakona o zaštiti podataka. U ovom dijelu naše stranice, želimo vas obavijestiti o opsegu, prirodi i namjeni prikupljanja i korištenja osobnih podataka koje podijelite s nama te o njihovoj obradi i primjeni. Svi djelatnici Rain Technologies d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

1. PRIKUPLJANJE I OBRADA PODATAKA


"Osobni podaci" znače informacije o Vama kao pojedincu. Oni uključuju pojedinosti kao što su ime, adresa, telefonski broj i e-mail adresa.

Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez potrebe da ostavite bilo kakve osobne podatke – npr. kada jednostavno želite saznati više o našim proizvodima klikom na odgovarajuće stranice. Na ovaj način bilježimo svako pristupanje našoj web stranici i svako preuzimanje datoteka pohranjenih na našim web stranicama. Tako evidentirani log zapisi se koriste za primjenu u internim sustavima i statistici. Naši log zapisi bilježe naziv datoteke kojima se pristupa, datum i vrijeme pristupa, količinu prenesenih podataka, je li pristup bio uspješan, web preglednik i domenu koja se koristi za ovaj pristup.

Ovaj proces ne prenosi nikakve osobne podatke s računala, a podaci koje sustav zabilježi se pohranjuju odvojeno od svih osobnih podataka koje nam date na raspolaganje. Također bilježimo IP adrese računala koja pristupaju našim stranicama. U nekim slučajevima, međutim, potrebno nam je Vaše ime i adresa i ostali detalji kako bismo osigurali pružanje usluga koje zahtijevate.

Ove ostale stavke osobnih podataka se evidentiraju i pohranjuju samo ako ste nam dobrovoljno dali takve informacije – npr. prilikom slanja upita, prilikom prijave na našim stranicama, narudžbom (ili slanjem upita) i tako dalje. Možete povući svoj pristanak za korištenje vaših podataka u bilo kojem trenutku. Ako to želite učiniti, molimo da nas kontaktirate.


2. SPECIFIČNA SVRHA, KORIŠTENJE I DIJELJENJE OSOBNIH PODATAKA


Ako nam date svoje osobne podatke, mi ćemo koristiti takve podatke samo da odgovorimo na vaše upite, da obradimo pitanja o našim uslugama (certificiranje, outsourcing, sudjelovanje u nagradnim igrama i slično), u vezi s Vašim povratnim informacijama o kampanjama, ili kako bi vam se omogućio pristup informacijama i ponudama vezanim za pojedine stavke. Osobni podaci kupca/korisnika također  se rabe i da bi ih se informiralo o ostalim proizvodima ili uslugama koje pruža Rain Technologies d.o.o., uključujući mogućnost korištenja e-maila u svrhu marketinške kampanje. Svako korištenje Vaših podataka mora biti sukladno sa zakonom.


Mi ćemo prikupiti, obraditi i koristiti osobne podatke koje ste nam pružili online isključivo u svrhe o kojima smo vas prethodno obavijestili. Vaši osobni podaci će se prenositi ili priopćiti trećim osobama samo ako je to nužno za obavljanje jedne od djelatnosti navedene u prvom stavku 1, odjeljka 2, npr. za slučajeve ako su društva sklopila ugovor s pružateljima usluga (npr. kako bi se isporučila usluga koju ste naručili) ili ako ste prethodno pristali na takvu razmjenu podataka. Takvim trećim stranama je zabranjeno korištenje osobnih podataka u druge svrhe. Naravno, poštujemo vaše želje ukoliko ne želite da se Vaši osobni podaci koriste za dodatno poboljšanje našeg odnosa s kupcima (a posebno za izravne marketinške svrhe ili istraživanje tržišta).


Osobne podatke o našim klijentima objavit ćemo ako se zakonom ili sudskim nalogom od nas zahtijeva objavljivanje tih podataka. Objavljivanje osobnih podataka također je moguće u slučaju da je to potrebno kako bi se potvrdili ili podržali naši Opći uvjeti poslovanja ili drugi sklopljeni ugovori. Isto vrijedi i u odnosu na pohranjivanje tih podataka.
Nikakvi podaci neće se objaviti za naše komercijalne koristi. Naši zaposlenici i tvrtke koja isporučuju usluge s kojima smo sklopili ugovor o suradnji dužni su potpisati ugovor o povjerljivosti kojim pristaju na poštivanje odredbi hrvatskog Zakona o zaštiti podataka.

Sav pristup osobnim podacima od strane naših zaposlenika je ograničen na zaposlenike kojima je potreban pristup podacima u pitanju u svrhu obavljanja svojih dužnosti u našoj kompaniji.

3. BRISANJE

Osobni podaci koje smo pohranili o Vama brišu se u sljedećim slučajevima: ako povučete svoj pristanak za pohranu vaših podataka; ako poznavanje podataka više nije potrebno za ispunjavanje svrhe za koju su pohranjeni; ili ako je njihovo skladištenje zabranjeno drugom pravnom osnovom - osim u slučajevima kada zakonski rok za držanje takvih podataka zabranjuje brisanje istih. U takvoj situaciji ti se podaci isključuju a ne brišu.

4. INFORMACIJE

Prilikom podnošenja zahtjeva u pisanom obliku, rado ćemo vas obavijestiti o podacima koje smo pohranili o Vama.
Činimo sve napore kako bismo osigurali da su poduzete sve tehničke i organizacijske mjere za pohranu Vaših osobnih podataka, da su oni sigurni od neovlaštenog pristupa. U e-mail komunikaciji, ne možemo jamčiti da će Vaši podaci biti 100 % sigurni: ako nam želite poslati podatke u tajnosti, preporučujemo da to učinite putem pošte.

 

5. UPOTREBA KOLAČIĆA (COOKIES)

Kada posjetite neku od naših internetskih stranica, možda ćemo se odlučiti za pohranu podataka na računalu u obliku "kolačića". Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se prenosi na računalo korisnika tijekom posjeta web stranice, a zatim se pohranjuje na tvrdi disk računala.

Podaci pohranjeni u tim kolačićima pomažu nam kako bismo vas automatski identificirali sljedeći put kada posjetite naše web stranice te nam omogućuju da su proizvodi i usluge dodatno prilagođeni našim korisnicima - kao što su na primjer jednostavnije opcije izbornika. Kolačići nam pomažu da personaliziramo web stranice prema vašim interesima, ili pomažu za pohranjivanje vaše lozinke, tako da ju ne morate unositi prilikom posjete.
Korisnik može posjetiti naše web stranice bez korištenja kolačića. Ako ne želite da ih vaše računalo prepoznaje prilikom posjeta, možete podesiti vaše računalo da ne sprema kolačića na tvrdom disku odabirom opcije "Ne prihvaćaj kolačiće" u postavkama preglednika. Za posebne detalje kako to funkcionira, pročitajte upute od vašeg dobavljača web preglednika. Ako ne prihvaćate kolačiće, to može ograničiti funkcionalnost naših proizvoda i usluga.

 

6. FACEBOOK

Naša web stranica integrira dodatke s društvene mreže Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD. Možete prepoznati takve dodatke putem Facebook logotipa ili gumba "Like" na našoj web stranici. Za pregled Facebook programskih dodataka, molimo posjetite stranicu developers.facebook.com/docs/plugins/.
Kada posjetite našu web stranicu na www.tec7.hr, dodatak omogućuje izravnu vezu između preglednika i poslužitelja Facebook. U tom procesu, Facebook je obaviješten da ste vi - odnosno vaše računalo i IP adresa - posjetili našu stranicu.

Ako kliknete na Facebook "Like" gumb kada ste prijavljeni u svoj Facebook račun, onda možete sadržaj naših stranica povezati sa svojim Facebook profilom. To omogućuje Facebooku da poveže posjet našim stranicama s vašim korisničkim računom. Izričito vas obavještavamo da, kao pružatelj ove web stranice, nemamo informacije o podacima koji su poslani Facebooku, ni o načinu na koji ih Facebook koristi. Za detaljnije informacije, pogledajte pravila o privatnosti Facebook na www.facebook.com/about/privacy/.

Ako ne želite da Facebook poveže vaš posjet na naše web stranice s vašim Facebook računom, odjavite se prije toga s vašeg Facebook računa.

7. LINKOVI

Ova pravila o privatnosti ne odnose se na usluge koje nude druge tvrtke ili pojedinci, uključujući proizvode ili web stranice.
Kada nudimo linkove, trudimo se osigurati da ti linkovi odražavaju naše Uvjete korištenja i naše sigurnosne standarde. Međutim, ne možemo utjecati na druge pružatelje usluga i prisiliti ih da poštuju naša pravila o privatnosti i sigurnosne standarde. U skladu s tim, pogledajte web stranice tih drugih pružatelja usluga a posebice pravila o privatnosti objavljene na njihovim web stranicama. 


8. PROMJENE UVJETA NAŠIH PRAVILA O PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo na promjenu naše sigurnosne politike i sustava zaštite podataka u slučajevima kada tehnološki napredak to čini nužnim. U takvim slučajevima, također ćemo revidirati uvjete o privatnosti. Stoga vas molimo da uvijek pročitate našu najnoviju verziju politike privatnosti.

 

9. DJECA I MLADI


Kao opće pravilo, osobe mlađe od 18 godina ne smiju nam dijeliti nikakve osobne podatke bez pristanka roditelja ili skrbnika. Ako otkrijemo da je dijete mlađe od 18 godina dalo osobne podatke, odmah ćemo iz izbrisati s naših poslužitelja. Osim toga, izričito izjavljujemo da mi ne zahtijevamo, niti prikupljamo niti dijelimo osobne podatke trećim stranama koji se odnose na djecu i mlade.

10. PRAVO NA PRIGOVOR NADZORNOM TIJELU

Prigovor na obradu Vaših osobnih podataka možete podnijeti i nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb, 00385 (0)1 4609 999, azop@azop.hr , www.azop.hr


11. ODGOVORNA OSOBA / PRAVO NA ODBIJANJE / KONTAKT OPCIJA

U svakom trenutku možete povući svoj pristanak za prikupljanje i pohranu vaših osobnih podataka. Također nas možete kontaktirati ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s našim pravilima o privatnosti ili ako želite ispraviti ili izbrisati Vaše osobne podatke.

Ako imate bilo kakva pitanja o korištenju Vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati telefonom, mailom ili poštom kako slijedi:

Telefon: +385 (0)1 612 6900
E-mail: info@biocleaned.eu
pisanim putem na adresu: Rain Technologies d.o.o. , Savska cesta 144a, 10 000 Zagreb

12. AŽURIRANJE INFORMACIJA O KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA

 

Informacije o korištenju osobnih podataka ažuriramo redovno, a najnovija verzija je uvijek dostupna na našim stranicama www.biocleaned.eu . Ako dođe do važnijih promjena koje utječu na Vas, obavijestit ćemo vas izravno.

 

Potvrđujem da sam upoznat/ta sa svim relevantnim informacijama o Rain Technologies d.o.o. i uslugama koje pruža.

 

Ovime dajem izričitu privolu Rain Technologies d.o.o. i poslovno povezanim osobama Rain Technologies d.o.o. da prikuplja i dalje obrađuje moje osobne podatke, kao i sve druge podatke za koje sazna pružanjem svojih usluga sukladno zakonskim propisima, a sve u skladu s definiranom svrhom.

bottom of page