top of page

Serveri i tehnika

Iz današnje su nam perspektive svakodnevni život i poslovanje nezamislivi bez računala. No, istovremeno računala pokazuju nevjerojatnu osjetljivost na sve vrste ekoloških uvjeta; čak su i najskuplje inačice dizajnirane za rad u najpovoljnijim mikroklimatskim okolnostima, što nerijetko dovodi do problema u slučajevima prekomjerne vrućine, prašine i vlage.

 

Tako naizgled bezazlen problem nakupljanja prašine može dovesti do usporenog rada ventilatora i pregrijavanja računala, što vrlo brzo dovodi do usporavanja performansi. Prašina se, naime, uvuče u kuglične ležajeve ventilatora koji se prestane okretati i više ne hladi napajanje, što može zakomplicirati i otežati rad, a u konačnici dovesti i do pada računalnog sklopovlja.

 

Iz preventivnih se razloga stoga ponekad u velikim sustavima primjenjuje jednosatno gašenje cjelokupne opreme, kako bi se tehnologija ohladila, a negativni učinci sveli na neku prihvatljiviju mjeru. Ipak, takva postupanja nedvojbeni su izvor troškova i zastoja u poslovanju i stoga ne predstavljaju tržištu adekvatno rješenje.

BioCleaned sustav preporuča inovativne tehnologije projektiranja, gradnje i održavanja koje predstavljaju cjelovito rješenje te zahvaljujući sinergiji ključnih elemenata uklanja čak 99,9998% (po težini) tipične prljavštine u interijeru, 100% alergena iz zraka te ostalih hlapivih spojeva i kontaminatora.

 

Uz BioCleaned sustav omogućeno je odstranjivanje prašine s teško dostupnih, osjetljivih i uskih mjesta, što konačno omogućuje potpuno odstranjivanje nakupljenih prašinskih čestica iz računalne opreme.

 

BioCleaned sustav omogućuje neometan rad, pružajući kontinuitet poslovanja, uz uštede u energiji, materijalu i vremenu utrošenom na čišćenje i održavanje. Uz čuvanje opreme postiže se iznimna kvaliteta zraka unutarnjih prostora, smanjuje biološko-kemijski utjecaji na djelatnike, a svim korisnicima prostora omogućava osjećaj čistoće i svježine.

bottom of page