top of page
  • Writer's picturepromocija

10 načina da odmah budete sretni


Možda ste mislili da se to nikada neće dogoditi, ali znanstvenici su otkrili formulu za sreću. I uopće nije komplicirana ni skupa. No prije toga, obećajte si da ćete jedan od savjeta poslušati već danas. Iako će jedan dio vaše podsvijetsi biti uvijeren da je beskoristan, rezultati su, tvrde stručnjaci, zagarantirani. Zatvorite oči makar na par sekundi. Pomirišite cvijet koji vam je na stolu, pogledajte u nebu, obratite pozornost na ljepotu malih stvari koje svakodnevno ignorirate. Možda vam i zvuči smješno, no znanstvenici odgovorno tvrde da ćete biti manje skolni depresiji, stoga, probajte - ništa vas ne košta. Što god vi mislili o stupnju vaše kreativnosti, svaki čovjek je kreativno biće. Oživite neki od svojih davno zaboravljenih talenata.

Crtajte, slikajte, napišite pjesmu, odsvirajte nešto na onom klaviru koji već desetlječina samo skuplja prašinu. Imate li djecu napišite im priču ili pripremite neko novo, egzotično jelo... Ma hajde, sjetite se da smo svi u pubertetu nešto od ovoga radili. Sigurno postoji osoba kojoj se namjeravate javiti već duže vrijeme, no to se pretvorilo u mjeseca, možda čak i godine. Nebitno je li to vaša baka, ujna ili prijateljica iz osnovne škole - javite joj se! Želite li izbjeći ''dosadan'' razgovor ili '' jezikovu juhu'' zašto se niste javljali. Napišite joj mail (ako je baka onda ipak pismo).

Osmijeh, osim što otvara sva vrata, pozitivno djeluje i na onoga tko se smiješi i na onoga kome je osmijeh upućen. Dokazano je da nas i blagonakloni osmijeha potpunog stranca ispunjava osjećajem kao da imamo krila. Budite i vi ponekad taj stranac i nasmiješite se nekome bilo u dućanu, tramvaju ili na ulici. Kolegica na poslu ponovno se obukla ljepše od vas. Ma gdje samo nalazi tako lijepe bluze? Kada nalazi vremena za shopping? A te cipele... - zaboravite na zavist i čangrizavost, pohvalite ju. Iskreno joj pokažite oduševljenje koje u vama izaziva njen outfit i priznajte kako ste malčice ljubomorni. Ne, vjerujte, neće se samo ona osjećati bolje. I vi ćete! Tko bi rekao? Svakome od nas ponekad dođe da na zamagljenom prozoru nacrtamo srce ili pogledamo par minuta program na kojemu su teletabisi, ili nam pak dođe da uzmemu pizzu u ruke i u restoranu, no s obzirom na naše godine i zanimanje ne možemo si to dopustiti. Ipak smo mi odrasle osobe pune problema.. Nemojte biti baš u svakom trenutku opterećeni okolinom.

Dopustite si ponekad i neku djetinjariju. Nećete zbog toga izgubiti ugled, ni reputaciju, osim što će izmamiti osmijeh na vašem licu, i okolina će vas smatrati simpatičnom. Prvo što vam pada napamet ja ionako zarađujem taman onoliko da si poplačam sve račune. No znanstvenici tvrde da su ljudi koji opterečeni novcem skloniji niskom samopoštovanju i depresiji. Novac vam, koliko god vam sad to apsurdno zvučalo neće donjeti sreću. Pokušajte naći vedrije strane života. A ako vam i isključe telefon za idući mjesec...pa barem ćete imati vremena da napišete ona pisma. Umjesto da nakon izlaska s posla već automatki krenete putem prema tramvajskoj stanici koji znate već napamet stoga taj dio koji ne morate razmišljati kamo idete razmišljate kakav vas nered čeka kod kuće - prošećite do kuće.

Osim što je šetnja izuzetno zdrava aktivnost koja najbolje čuva vaše zdravlje, nećete vjerovati kako će promjena rituala pozitivno utjecati na vašu psihu. Jedan vikend umjesto da pospremate kuću, posvetite samo sebi. Isključite mobitel na par sati, ostanite duže u kadi, pustite omiljenu glazbu, pročitajte dobru knjigu, napravite si novu frizuru, promjenite boju laka za nokte... Nakon samo par sati osjećat ćete se kao ponovno rođeni. A da i ne govorimo kako će se to odraziti na vaš izgled. Ne dopustite da se poljubac s voljenom osobom pretvori u ritual i time izgbi svoju čar. Bolje se i rijeđe poljubiti, ali pritom zažmirite, zaboravite sve probleme i prepustite se čaroliji poljupca kao da vam je prvi. Čvrst zagrljaj također ima pozitivne odražaje na vaše samopoštovanje i pruža vam osjećaj voljenosti. U svrhu vaše osobne sreće znanstvenici dopuštaju i flert. Pa čak i ako ste u sretnoj, vezi ili braku, bezazleni flert na radnom mjestu ili obližnjem supermarketu samo će začiniti vaš vezu, a vi ćete se osjećati, poželjno, sretno i nasmiješeno.

Recent Posts

See All
bottom of page