top of page
  • Writer's picturepromocija

Biljke u uredima poboljšavaju krvni tlak

Drevna vještina feng shui uči nas već stoljećima kako je važno imati u domu, ali I radnom prostoru, biljke koje blagotvorno djeluju na nas. Štoviše, postoje I konkretne preporuke o tome koje biljke bismo trebali gdje postaviti, ukoliko želimo postići prosperitet na tom životnom polju. Nažalost, stvarnost nas često demantira I mnogi poslodavci naprosto ne cijene ove korisne savjete.

Uklanjanje biljaka iz ureda, što je jedan od prvih poteza poslodavaca kada počnu razmatrati uštede zbog recesije, možda i nije najpametniji potez jer one pozitivno djeluju na radnu atmosferu, tvrdi čelnik tvrtke Ambius Ray Borg.

Abmius je tvrtka za prodaju biljki pa nije potpuno nepristran, ali svoje tvrdnje podupire rezultatima istraživanja. Tako su znanstvenici sa tehnološkog fakulteta u Sydneyu utvrdili da biljke u uredima poboljšavaju kvalitetu zraka jer apsorbiraju plinove koje emitiraju plastični proizvodi.

Tim znanstvenika sa Sveučilišta u Surreyu u Velikoj Britaniji je potvrdio da je razina stresa niža u uredima u kojima ima sobnih biljaka. Što je dosadniji posao to je veći učinak biljaka, kao na primjer palmi.

Američki su istraživači utvrdili da je u uredima bez prozora krvni tlak djelatnika koji su imali cvijeće u prostoriji bio manji nego kod one skupine ispitanika koja nije imala biljke u uredu. Djelatnici "cvjetnog ureda" imali su i 12 posto brže reakcije nego njihovi kolege u "dosadnom uredu".

Stoga, kada idući puta pomislite kako su biljke dosadne, beskorisne I zapravo prava gnjavaža, promislite još jednom!

bottom of page