top of page
  • Writer's picturepromocija

Cimet I med- najbolja zimska kombinacija


Tajna zdravlja jest, tvrde liječnici, najčešće upravo u onome što unosimo u organizam. Iako je jako važno paziti tijekom cijele godine što jedemo, zimi je to možda ključbo jer je organizam izložen većoj količini virusa I bakterija. Stručnjaci se slažu da je med najsavršeniji proizvod prirode u kojem se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam.

Cimet je pak jedan od najstarijih začina koji također ima mnoga ljekovita svojstva. Koje tegobe možete ukloniti ovom bogatom riznicom zdravih sastojaka, saznajte u sljedećih nekoliko redaka!

Artritis Pomiješajte pet žlica meda, dcl mlake vode i jednu žlice cimeta. Dobivenom smjesom masirajte upaljena područja. Intenzitet bola trebao bi se smanjiti već kroz nekoliko minuta.

U nedavnom istraživanju na Sveučilištu u Kopenhagenu liječnici su na ovaj način tretirali pacijente. Od 200 ludi 73 pacijenta su bila izliječena u potpunosti.

Kosa Osobe koje imaju problematičnu kosu trebale bi koristiti mješavinu cimeta, meda i i maslinovog ulja. Dobivena smjesa koristi se kao regenerator.

Mokraćni sustav Bakterije u mokraćnom mjehuru ukloniti ćete mješavinom koja se sastoji od dvije žlice cimetovog praha, jedne žličice meda i čaše mlake vode.

Zubobolja Napravite smjesu od jedne žlice cimetovog praha, pet žlica meda. Lijek protiv zubobolje možete koristiti tri puta na dan.

Još nekoliko korisnih savjeta:

1. Cimet i med imaju blagotvoran učinak na kardiovaskilarni sistem. Naime, kombinacija ovih sastojaka smanjuje rizik od srčanog udara.

2. Ovi sastojci su najveći neprijatelji prehlada.

3. Ukoliko imate probavnih smetnji prije svakog jela uzmite žlicu meda pomiješanu s cimetovim prahom.

4. Cimet i med popravljaju raspoloženje i jačaju imunološki sustav.

bottom of page