top of page
  • Writer's picturepromocija

Koliko znate o čišćenju dječjih madraca?

Svi mislimo da znamo čistiti. Nekako nam se čini da je to vrlo jednostavno, gledali smo svoje bake I mame kako to čine, novije generacije čak se o načinim I efikasnosti čišćenja mogu informirati u raznim tutorialima na internetu. Ipak, zašto se onda prilično iznenadimo kada nam netko kaže činjenicu da, primjerice, madrac treba čistiti jednom mjesečno!

Da, ne šalimo se! Jednom mjesečno trebali biste temeljito č+očistiti madrac na kojem spavate. Uopće ne želimo ni spominjati koliko je ovo važno kada su u pitanju dječji madraci jer mališani često sa sobom u krevet nose igračke koje su, prije toga, stajale posvuda, a o plišanim medvjedićima koji su pravo leglo prašine, grinja I bakterija ne treba ni govoriti.

Stoga, zamislite samo u kakvom “životinjskom carstvu” spava vaše česo, a vama, možda, nikada nije palo na um da se I to može ublažiti ( budimo realni, ne možete djetetu zabraniti da u krevet donese omiljenu igračku).

Mnogi se roditelji, s punim pravom, boje da su agresivna sredstva za čišćenje koja jamče kvalitetno obavljen posao, zapravo jako štetna za okoliš I ljude. Posebice za djecu čiji imuni sistem još nije do kraja oformljen pa su najnezaštićeniji.

Mi savjetujemo ekološko čišćenje svih madraca, a pritom nemojte zaboraviti ni na kauče u dnevnoj sobi. Iako na njima ne spavate osam sati u komadu, priznajte da povremeno prilegnete nakon ručka, opustite se I udišete……bolje da vam ne napišemo što sve ne udahnete dok ležite na kauču koji nije čišćen duže od mjesec- dva.

Stoga, ukoliko već ulažete novac u kvalitetne madrace, a sa sjedilačkim načinom života ova investicija postaje sve bitnija, potrudite se odvojiti novac I za kvalitetno čišćenje. To je jednako važno!

bottom of page