top of page
  • Writer's picturepromocija

Je li noćno znojenje opasno i kako u toj situaciji očistiti madrac?

Teško je danas izdvojiti osobu koja bar jednom u životu nije bila u nekoj vrsti stresne situacije, a s druge je strane jednako teško naći liječnika čiji prvi savjet neće biti da se riješimo stresa! Pa kao da se toga, kada bi to bilo tako jednostavno, ne bismo sami sjetili?! Čak se nije problem ni sjetiti, ali primjena u praksi ide ipak malo teže.

Posljedice stresa, s pravom ipak upozoravaju liječnici, mogu biti razne: od prolaznih zdravstvenih tegoba koje će doktori nazvati psihosomatskima, do ozbiljnih bolesti pa čak i smrti.

Nažalost, stres je gotovo nemoguće izbjeći, a jedna od posljedica jest i noćno znojenje. Zbog čega smo izdvojili baš to? Upravo zato jer je noć, vrijeme dok spavamo, dio dana koji bismo trebali provesti što kvalitetnije jer o dobrom snu ovisit će i naša efikasnost idućeg dana. Stoga, ukoliko nam je onemogućeno kvalitetno spavanje-borba sa stresom već je buđenjem osuđena na propast.

Na noćno znojenje može, naravno, utjecati i hormonska neravnoteža, kod žena se može javiti tijekom trudnoće, menstruacije ili menopauze, no kod većine se javlja kao reakcija na neku neugodnu situaciju koju smo proživjeli tijekom dana. Ili koju proživljavamo kroz duži period vremena. I ako se noćno znojenje ne ponavlja, slažu se liječnici, nije potrebno nikakvo liječenje ili eventualna terapija.

No, ono što svakako potrebno je dubinsko čišćenje madraca. Nakon što tri godine koristie isti madrac, u krevetu ste spavali više od 7.800 sati na više od 5 kilograma odbačenih mrtvih stanica kože, a nakon pet godina u vašem madracu živi otprilike isti broj grinja kao u cijeloj Hrvatskoj! Ako tomu pridodate povremeno noćno znojenje, rezultat se može opisati samo jednom rječju: BLJAK!

Zato najiskrenije savjetujemo redovito dubinsko čišćenje madraca koje će ukloniti sve mrtve stanice, grinje, prašinu i ostalo što vam, vjerovali ili ne, također remeti san. Nije to veliki trošak ni poseban napor, ali je jako korisno. Stoga, razmislite na koliko starom madracu spavate i odmah naručite dubinsko čišćenje. Neće vam biti žao!

bottom of page