top of page
  • Writer's picturepromocija

Voda s limunom ujutro? Da, ali ne s bilo kakvim limunom!

Posljednjih godina internetom kolaju razne vijesti o važnosti pijenja vode s limunom odmah nakon buđenja, na prazan želudac, čak i prije nego ste popili prvu jutarnju kavu. I sve je veći brojih onih koji taj trend uspješno slijede i piju ovaj alkalni napitak čiji je zadatak, kažu tvorci ovog recepta, smanjiti kiselost organizma i očistiti organizam od toksina.

Naime, ako vjerujete u teorije da se bolest razvija zbog neravnoteže ph, lako je zaključiti da je konzumacija vode s limunom zapravo idealna prevencija. Ako ništa drugo, jača imunitet.

Da ne bi sve bilo do kraja idilično, ipak se treba zapitati je li baš svaki limun dovoljno dobar da ga ujutro iscijedite u čašu mlake vode (da, preporuča se mlaka voda)? I može li vam ovaj recept zadati više štete nego koristi?

Zapravo, može! Bez ikakve namjere da reklamiramo ili kritiziramo robu koju na policama prodaju veliki trgovački lanci u kojima, priznajte, svi kupuje, u ovom slučaju ipak valja pripaziti na porijeklo limuna.

Ukoliko uistinu želite izvući dobre strane ove metode, tada biste trebali kupovati organski uzgojene limune. Ne kažemo da trebate postati fanatik zdrave hrane i pobjeći glavom bez obzira kada vidite namirnicu koja nije organskog porijekla, no u ovom slučaju je strah opravdan. Ne treba vam da, odmah po buđenju, u organizam unesete pesticide i razne kemikalije kojima se prskaju limuni, kako bi bili, ljepši, veći, duže vremena svježi...

Naravno, ako ste već kupili takav limun ili ako baš nikako ne uspijevate naći vremena za odlazak u neku trgovinu zdrave prehrane, potrudite se makar kupovati ekološka sredstva za čišćenje.

Mislite da to nema nikakve veze? Naravno da ima!

Neka od tih sredstava pogodna su i za pranje voća i povrća pa možete slobodno vaše neorganski uzgojene limune iscijediti u vodu. Dakako, to bi trebala biti iznimka, a ne pravilo.

bottom of page