top of page

Wellness & spa saloni

Cijela se wellness filozofija temelji na pružanju trenutaka ugode i njege, mira i odmora, a sve u službi zdravlja i ljepote. Saloni se često nazivaju oazama mira i relaksacije koje svojim klijentima nude "bijeg u potpuno novu dimenziju života."

Svaki prostor koji je sjecište susreta više osoba, u povećanoj je mjeri izložen virulentnim nositeljima koji posjetitelji, tj. klijenti unose u prostor svojm dolaskom.

 

Ipak, kad je riječ o prostoru tako osobne namjene kao što je briga o vlastitom tijelu potrebno je poduzeti posebne mjere kako bi im se, uz osjećaj ugode, omogućila i potpuna zdravstvena sigurnost.

 

Sanitarno-tehnički i higijenski uvjeti u prostorijama i objektima za salone ljepote propisani su odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, koji se odnosi na javna kupališta, wellness centre, kozmetičke salone, brijačnice, frizerske salone, salone za masažu, manikuru, pedikuru.

 

Vlažni prostori-neprijatelji zdravlja

 

Te odredbe podrazumijevaju uvjete sukladno pravilima struke i opće higijene, propisujući uvjete u smislu izgleda zidova, podova, namještaja, rublja i opreme i njihova održavanja.  Posebni se  propisi  određuju za sterilizatore koji se rabe u salonima za pedikuru, pranju, dezinfekciji i sterilizaciji opreme i pribora.

 

S druge strane, uzimajući u obzir da se u salonima ljepote prilikom različitih tretmana ponajviše tretira ljudska koža, očekivano je da će u zraku tih prostora dominirati upravo čestice koje su glavni izvor prehrane prašinskih grinja. Ako tomu dodamo činjenicu da su saloni, zbog klijenata koji koriste uslugu za uslugom, redovno dobro zagrijani, a usto imaju i visoki stupanj vlažnosti u zraku, čini se da saloni za ljepotu često mogu biti zdravstvene sive zone. 

"Koncentracija prašinskih grnja najviša je upravo u prostorima koji su topli, vlažni i tamni, a usto osiguravaju dovoljnu količinu hrane, odumrlih stanica kože."

Saloni za ljepotu svojim posjetiteljima svakako žele pružiti iskustvo zbog kojeg će postati njihovi stalni klijenti. Vodeći se kvalitetom u ponudi svojih usluga, preporučljivo je i voditi računa o usluzi koju njihovi kljenti konzumiraju u najvećoj mjeri – kvalitetnom zraku u salonu.

 

Kvaliteta zraka unutarnjih prostora u današnje je vrijeme iznimno narušena, pa je aspekt čišćenja dobio sasvim novu dimenziju: uz radne površine važno je i redovito pročišćavati zrak u salonu. BioCleaned certificirani protokol omogućuje visoko kvalitetan i potpuno zdrav zrak u prostoru koji postaje 100% biološki čist, a pritom odiše nevjerojatnim osjećajem čistoće i svježine.

 

Osim toga, osigurava se značajno smanjenje amortizacije površina, uz zajamčene uštede u energiji, potrošnom materijalu i vremenu utrošenom na čišćenje. Dodatna prednost u postizanju iznimne kvalitete zraka unutarnjih prostora, nenadmašni su rezultati čistoće u cjelokupnom prostoru, smanjeni nepovoljni utjecaji na djelatnike i klijente i prirodna čistoća koja se može osjetiti. Implementirajte BioCleaned protokol u Vaše poslovanje kako biste svojim klijentima pružili jedinstveno mjesto za njegu tijela u prirodno čistom i zdravom okružju.

bottom of page