top of page

Fitness i

sportske dvorane


Zdraviji okoliš za zdraviju populaciju

 

Istraživanja liječnika školske medicine ukazuju da su, posljednjih godina, različite bolesti kože poprimile zabrinjavajuće epidemiološke razmjere. Upravo se neadekvatni uvjeti u svlačionicama, kao i slaba ventilacija u gimnastičkim dvoranama te rijetko čišćenje i dezinfekcija sportskih prostorija, smatraju glavnim izvorom zaraza. Uz vrlo česte infekcije kože, koje se istovremenom uporabom sprava za vježbanje direktno prenosi unutar populacije, istraživanja pokazuju kako su u ozbiljnom porastu i problemi uzrokovani udisanjem čestica prašine.

Naime, kako se prakticiranjem tjelesne aktivnosti disanje ubrzava, ujedno se povećava i inhalacija u zraku prisutnih čestica što zbog ustajalog zraka koji je po svojem sastavu nečist, dovodi do sve češćih problema unutar respiratornog trakta. Pri tome su vodeći zastoji disanja, asthmatski napadi i kašalj.

 

Kako su postojeći smještajni kapaciteti teško prenamjenjivi, vjerujemo da rješenje za opisanu problematiku nudi upravo BioCleaned protokol čišćenja. U prostorima gdje se ljudi rekreiraju, zrak je glavni medij zaraze. BioCleaned certificirani protokol jamči apsolutno odsustvo prljavštine iz prostora i u potpunosti uklanja prašinu, viruse, bakterije i plijesni iz zraka.

bottom of page