top of page
  • Writer's picturepromocija

Voće umjesto dezodoransa, isprobajte već danas!


Već dugo se znanstvenici bave time jesu li sredstva protiv znojenja, bez obzira nalze li se u dezodoransu ili sticku, zapravo kancerogena. Je li moguće da ta količina mirišljave kemije koja zaustavlja prirodni proces kao što je znojenje, zapravo uopće nije štetna. S jedne je strane to malo teško vjerovati, a s druge ne znamo nikoga tko bi se, osobito u toplijim mjesecima, odrekao blagodati koje pružaju mirišljavi dezodoransi.

Naime, oostoji vrlo dobar razlog zbog koga ljudsko telo proizvodi znoj. U njemu postoji jedinjenje dermicidin koje ubija nepoželjne bakterije pre nego što one uspiju pronaći ulaz i uvući nam se u organizam.

Međutim, rad dermicidina ometaju antiperspiranti, pa zbog aluminija i toksina koje sadrže začepljuju znojne žlijezde. Tako se bakterije na tijelu množe i ulaze u krvotok. Uza sve to, aluminij i toksini iz antiperspiranata odgovorni su za Alzheimerovu bolest, rak i probleme s reproduktivnim organima. Zato bi bilo preporučljivo da se prebacite na prirodnu varijantu dezodoransa, a možete je naći na oblićnjoj tržnici.

U pitanju je limeta, koja ne samo da je potpuno sigurna već se smatra i mnogo efikasnijom od kupovnih dezodoransa.

Uzmite jednu sviježu limetu i presijecite je napola, potom dobro natrljajte pazuh. Ostavite da se prosuši i dajte vremena limunskoj kiselini da proradi pa se obucite.

Znoj sam po sebi nema neugodan miris, već ga izazivaju gljivice i bakterije koje dermicidin nije uspio ukloniti, a one nastavljaju bujati. Kako sok limete ima antibakterijska svojstva, riješava se i tih izazivača neprijatnog mirisa. Uz to, umjesto da kao komercijalni dezodoronsi samo maskira neugodan miris, limeta spriječava da se on uopće pojavi! Ne moramo ni napomenuti da ćete na taj način uštedjeti novac.

bottom of page