top of page
  • Writer's picturepromocija

Sredstva za čišćenje kao "okidač" bolesti


Čišćenje je važno, a odavno je poznato da ljudi koji drže svoj dom urednim, imaju I veću sposobnost dobre I kvalitetne organizacije na radnom mjestu. Ipak, važno je kako se čisti, a posebice kojim sredstvima. Naime, kemijska sredstva za čišćenje mogu loše utjecati na čovjeka, a čak I pogodovati nastanku nekih bolesti.

S druge strane, kod ekoloških sredstava za čišćenje te opasnosti nema jer su pogodna za čovjeka, a istovremeno I ne zagađuju okoliš. Znanstvenici su nedavno otkrili da često čišćenje doma ili ureda može oslabiti imunosni sistem zbog bakterija koje se nalaze u prljavštini, čiji nedostatak dovodi do oslabljenog imunosnog sustava, što može loše utjecati na mozak.

Prijašnje studije su pokazale da prečista kuća oslabljuje imunosni sustav djece jer izloženost djece bakterijama i npr. životinjskoj dlaci, pomaže u jačanju imunosnog sistema djeteta. Posljednja studija iz Atlante, objavljena u časopisu Molecular Psychiatry, sugerira da slabiji imunosni sustav prejako reagira na prašinu i nečistoću pa se često pojave alergije ili upale koje mogu u mozgu usporiti proizvodnju hormona sreće, poput serotonina, što može dovesti do depresije. Kao potvrdu svoje teze znanstvenici navode i činjenicu da je depresija učestalija u razvijenim dijelovima svijeta. Imunosni sustav se razvija tijekom života, a ako je pojedinac izložen bakterijama, organizam lakše kontrolira upale , no ako je okoliš prečist, imunosni sustav pojedinca nikad "ne nauči" kako se nositi sa infekcijama i upalama.

Kako biste ipak imali čistu I urednu kuću, a pritom se zaštitili od bolesti, savjetujemo ekološki način čišćenje koji sasvim sigurno neće uništiti imunitet vašeg djeteta, a živjet ćete u urednom domu.

Recent Posts

See All
bottom of page