top of page
  • Anamarija Kronast

Zatvoreni hoteli uoči turističke sezone!

Samo mjesec dana uoči početka turističke sezone, medijima je poput bombe odjeknula vijest kako je krčki hotel Chorinthia, zajedno sa susjednim hotelima "Zvonimir", "Atrium Residence", "Villa Adria" i kampom Zablaće zatvoren nakon što je Europski centar za nadzor i praćenje legionarske bolesti dojavio u Hrvatski zavod za javno zdravastvo (HZJZ) o prisutnosti legionele. U 21. stoljeću, u Europi, sredinom svibnja! Na prvu se čini kao greška ili scenarij za neki film katastrofe u kojemu će u konačnici zombiji uništiti pola čovječanstva!

Legionela najviše pogađa srčane i plučne bolesnike, dijabetičare.

Nažalost ne, riječ je o stvarnom događaju i točnoj informaciji, a mediji nisu, što im ne bi bio prvi puta, „prenapuhali stvar“.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/legionela-u-baskoj-na-krku-koja-je-ovoga-vikenda-trebala-biti-puna-turista---437155.html

Legionela je bakterija koja se liječi antibioticima, a najugroženije su osobe starije dobi, kronični srčani, plućni bolesnici, dijabetičari što, prebedno u brojeve, znači jako veliki broj ljudi. Na Krku su brzo reagirali, obavijestili goste, premjestili ih u nove smještajne jedinice.

Dakako, nakon temeljitog čišćenje i dezinfencije, hoteli će u konačnici biti spremni za druge goste, no šteta počinjena ovako lošim marketingom, sanirat će se malo duže. Najgore od svega jest što se ovako loš imidž odražava na čitav otok pa i na cjelokupni hrvatski turizam.

Naime, istraživanja su pokazala da je čak 56% gostiju spremno platiti 50% više ukoliko im se može jamčiti savršena čistoća. A može, samo treba znati kako.

Većina njih ne zna da postoji metoda zahvaljujući kojoj se ekološkim načinom dekontaminira zrak i uklanja čak 99,998 % svih gljivica, virusa, plijesni i bakterija, moguće je gostima ponuditi savršenu čistoću. Dobivanje certifikata jamstvo je koje im je u svakom trenutku moguće pokazati jer američki i zapadnoeuropski turisti traže ekološki čišćene prostorije, prirodna sredstva za čišćenje koja istovremeno moraju biti učinkovitija od klasičnih, a ne smiju zagađivati okolinu.

Certifikat koji jamči asthma i allergy friendly environment sve je više i turistički standard jer uz njega dobivate goste zadovoljne besprijekornom čistoćom, ali možete ugostiti i skupinu ljudi koja boluje od raznih asmatskih i alergijskih bolesti uzrokovanih utjecajem okoline.

S takvim ekološkim, sigurnim i za zdravlje čovjeka potpuno neškodljivim načinima čišćenja, ovakvi naslovi o zatvaranju hotela zbog legionele, doista bi mogli opstati samo ako je riječ o najavi za film.

bottom of page